Herkullinen ruislese resepti

  • 14 Feb, 2021

Ruislese reseptillä loihditut muffinit vievät kielen mennessään.

Herkullisimmasta päästä oleva ruislese resepti luottaa rukiin ja mustikan herkulliseen yhdistelmään. Vähällä vaivalla syntyy sellaisia herkkumuffineja, että hitaammat jäävät nuolemaan näppejään. Tällä ohjeella syntyy noin seitsemän suurta ja mehevää muffinia, joista tulee joka puraisulla mieleen kesä. Tiskiä taas syntyy vain yhden kulhon ja lusikan verran, eikä aikaakaan kulu juuri lainkaan. Ehkä kannattaa saman tien tehdä tuplamäärä.

Paras ruislese resepti mustikkamuffineille

Ainekset: 1 kananmuna, 1 dl vehnäleseitä, 2 dl ruisleseitä, 1 dl vehnäjauhoja, 1 dl sokeria, 1 tl leivinjauhetta, 0,5 tl suolaa, 0,5 dl maitoa, 0,5 dl maustamatonta jugurttia, 0,5 dl rypsiöljyä ja 2,5 dl jäisiä mustikoita. Aloita laittamalla uuni lämpenemään 190-asteiseksi, sillä taikina syntyy käden käänteessä.

Sekoita kaikki reseptin ainekset yhdessä kulhossa siinä järjestyksessä kuin ne on esitetty aineslistassa. Uunipaahdettu ruislese sopii tähän komboon erityisen hyvin ja halutessasi voit korvata kananmunan banaanilla. Taikina saa jäädä hieman kokkareiseksi. Nostele taikina lusikalla paperisiin muffinivuokiin tai voidellulle muffinipellille. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kypsyyttä voit testata tikulla.

Vinkkejä herkutteluun

Anna muffinien jäähtyä ennen kuin popsit ne suuhusi. Kypsymisprosessi jatkuu vielä jäähtymisen jälkeen. Leivonnaiset sulavat suussa sellaisenaan, mutta voit halutessasi lisätä kylkeen vaikkapa vaniljajäätelöä tai kardemummalla maustettua kermavaahtoa. Mikäli jotain sattuisi jäämään seuraavaksi kerraksi, kannattaa muistaa, että muffinit säilyvät mehevimpinä huoneenlämmössä, eivätkä esimerkiksi jääkaapissa.