Porkkanalaatikon ohje

  • 03 Dec, 2021

Porkkanalaatikko on tuttu jouluherkku, mutta voi sitä syödä muutenkin. Seuraavaksi neuvomme sinua valmistamaan maittavan ja ruokaisan porkkanalaatikon. Seuraa ohjetta tarkasti, niin ei tule yllätyksiä. Perinteinen porkkanalaatikon ohje on yksinkertainen. Saat nopeasti ja helposti maittavan laatikon, eivätkä aineksetkaan maksa maltaita. Aineksiksi tarvitset: kilon porkkanoita, 5 desiä vettä, 1 1/2 desiä puuroriisiä, 5 desiä täysmaitoa, 2 kananmunaa, 2 ruokalusikallista siirappia, 1 1/2 teelusikallista suolaa, 1/4 teelusikallista jauhettua valkopippuria, puoli teelusikallista jauhettua muskottipähkinää ja pinnalle korppujauhoja. Ota ainekset valmiiksi esille, niin valmistus sujuu vaivattomasti.

Porkkanalaatikon ohje valmistusvaiheeseen

Kuori porkkanat ja pilko ne paloiksi. Keitä niin, että ne kypsyvät kypsiksi ja pehmeiksi. Kaada pois keitinvesi, mutta jätä sitä noin yksi desilitra. Soseuta seuraavaksi porkkanat ja anna niiden jäähtyä.

Mittaa kattilaan puuroriisi. Kiehuta niin, että vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maitoa ja keitä seosta noin 40 minuuttia. Sekoita porkkasose ja riisipuro keskenään. Lisää siirappi, suola, munat ja muskottipähkinä. Laita voideltuun uunivuokaan. Sirottele pinnalle korppujauhot. Paista 175 asteessa noin tunti.

Porkkanalaatikon tarjoilu

Porkkanalaatikon kannattaa antaa jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Mikäli valmistat laatikon etukäteen ennen kuin esimerkiksi vieraat saapuvat, niin voit hyvin laittaa sen jääkaappiin ja lämmittää valmiin laatikon uunissa ennen tarjoilua.

Mikä on sinun lempiruokasi? Ruuan tilaaminen kotiin on itsensä ja vieraiden hemmottelua arjessa ja juhlassa. Tilaa halpaa ruokaa netistä kätevästi kotiovellesi tai missä vaan oletkin. Ruoka toimitaan sinulle heti kun se on valmistunut ilman ylimääräisiä viiveitä. Ruuan tilaaminen netistä on nopeaa ja vaivatonta.