Viimeisimmät artikkelit

Helppo ja terveellinen pastasalaatti
  • 22 Sep, 2022

Maukas ja terveellinen pastasalaatti voi muuttua hyvin pienillä ainesosilla myös epäterveelliseksi eikä sitä edes tule ajatelleeksi. Lisäämällä annokseensa runsaasti salaatinkastiketta tai krutonkeja siitä syntyy äkkiä varsinainen kaloripommi. Kasvikset ja pasta ovat terveellisiä, mutta esimerkiksi lisukkeena tarjottava vaalea sämpylä tuo siihen epäterveellisiä, nopeita hiilihydraatteja. Majoneesikastike tuo annokseen hyvää makua, mutta se on samalla yhtä rasvainen kokonaisuus kuin pastan keittäisi kermassa. Lisäksi kastikkeissa voi olla yllättävän paljon sokeria eli mitä vähemmän käyttää lisukkeita, sitä terveellisempi annos on.

Pähkinäpatukka on mainio välipala
  • 15 Aug, 2022

Pähkinät ovat luonnollinen energian, hyvien rasvojen ja proteiinin lähde. Niissä on myös joitakin vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita. Eri pähkinälajeilla koostumukset ja hyödyllisten aineiden pitoisuudet hieman vaihtelevat, mutta yhteistä niille on se, että ne ovat kaikki huipputerveellisiä. Pähkinäpatukka sisältää pähkinöiden lisäksi yleensä kuivattua hedelmää tai muuta hiilihydraattipitoista, joka täydentää makroravinteiden tasapainon. Se on siten loistava pieni ateria välipalaksi, retkievääksi tai urheiluun. Ota pähkinäpatukka mukaan reppuun tai laukkuunTämän tiiviissä muodossa olevan ravinnon ehdoton etu on se, että sen voi ottaa mukaan minne vain.

Valmis hollandaisekastike vai itsetehty?
  • 10 Jul, 2022

Ranskalainen hollandaisekastike (eli sauce hollandaise) on ikuinen klassikko ja yksi vanhimmista emulsiokastikkeista. Se on helppo tehdä itse, mutta vaihtoehtoina on myös valmis hollandaisekastike. Itsetehty kastike on helppo maustaa oman maun mukaiseksi. Itse tehtäessä on hyvä muistaa maltti voin sulatuksessa ja kananmunan lisäämisessä, sillä kastike voi kypsyä liian nopeasti ja tällöin jähmettyä liikaa. Valmis kastike on joko nestemäinen tai Jauhiainen. Nestemäinen vain lämmitetään kattilassa, jauhe lisätään maidon kera sulatettuun voihin. Valmis hollandaisekastike maistuu hyvältäHerkullinen hollandaisekastike sopii erityisesti äyriäisten, kasvisten ja eri tavalla valmistettujen kalojen kanssa, mutta on suosittu myös vaalean lihan kanssa.

Herkullinen ruislese resepti
  • 23 Mar, 2022

Herkullisimmasta päästä oleva ruislese resepti luottaa rukiin ja mustikan herkulliseen yhdistelmään. Vähällä vaivalla syntyy sellaisia herkkumuffineja, että hitaammat jäävät nuolemaan näppejään. Tällä ohjeella syntyy noin seitsemän suurta ja mehevää muffinia, joista tulee joka puraisulla mieleen kesä. Tiskiä taas syntyy vain yhden kulhon ja lusikan verran, eikä aikaakaan kulu juuri lainkaan. Ehkä kannattaa saman tien tehdä tuplamäärä. Paras ruislese resepti mustikkamuffineilleAinekset: 1 kananmuna, 1 dl vehnäleseitä, 2 dl ruisleseitä, 1 dl vehnäjauhoja, 1 dl sokeria, 1 tl leivinjauhetta, 0,5 tl suolaa, 0,5 dl maitoa, 0,5 dl maustamatonta jugurttia, 0,5 dl rypsiöljyä ja 2,5 dl jäisiä mustikoita.

Kuinka loihtia terveellinen proteiinipitoinen välipala
  • By Jonna
  • 28 Jan, 2022

Proteiinipitoinen välipala on terveellinen ja kylläisyyden tunnetta ylläpitävä ateria. Erityisesti liikuntaa harrastavalle on tärkeää, että proteiinia on joka aterialla, myös välipaloilla, jotta lihakset saavat rakennusaineita myös treenin jälkeen. Proteiinien lähteissä riittää vaihtoehtoja moneen makuun ja monelle ruokavaliolle. Valmiiden proteiiniravintolisien avulla saa myös loihdittua erityisen nopeasti ja helposti välipaloja esimerkiksi kiireisen työpäivän aikana. Tutustu seuraavaksi erilaisiin vaihtoehtoihin, kuinka voit tehdä terveellisen ja proteiinipitoisen välipalan. Proteiinipitoinen välipala monilla eri tavoillaProteiinipitoisia välipaloja voi tehdä monia erilaisia ainesosia käyttäen.

Millaisia ovat diabeetikon karkit
  • 09 Jan, 2022

Vuosikymmenet sitten diabeetikoilla ei ollut mahdollista syödä käytännössä mitään makeaa. Ja jos söi, niin siitä sai melkoisen nalkutuksen. Eikä asiaa tietenkään silloin helpottanut se, että tautia kutsuttiin sokeritaudiksi. Siihen aikaan myös insuliini oli erilaista eivätkä ne mahdollistaneet sellaisten sokerien syöntiä, jotka imeytyivät vauhdikkaasti. Siksi makeiset kiellettiin kokonaan. Vuonna 1988 diabeetikon karkit tulivat mahdollisiksi, kun suositukset sallivat vähäisen sokerin käytön. Sokeria voi syödä päivässä 40-50 grammaa. Syyllistääkö diabeetikon karkitMoni potee syyllisyyttä siitä, että napostelee karkkeja pitkin päivää eikä osaa lopettaa.

Karkit ilman liivatetta
  • 08 Dec, 2021

Monelle on ollut melkoinen yllätys, että karkeissa käytetään liivatetta eli gelatiinia. Se tehdään yleensä joko sian nahasta tai vaihtoehtoisesti sian tai naudan luista, suolista ja jänteistä keittämällä niitä pitkään. Sen lisäksi, että karkit ovat saaneet osansa liivatteesta, niin niitä on myös joissakin jugurteissa tuomassa hyytelömäisen rakenteen. Markkinoilla on onneksi tarjolla myös karkit ilman liivatetta, jos liivate niissä tuntuu luonnottoman epämiellyttävältä. Liivatteen käyttö pitää merkitä tuotepakkaukseen selvästi. Vegaanille on tarjolla karkit ilman liivatettaOn paljon karkkeja, jossa käytetään eläinkunnan tuotteita ja ne eivät silloin sovi vegaanille.

Pellavansiementen käyttö ruoanlaitossa
  • 16 Nov, 2021

Pellavansiementen käyttö on räjähdysmäisesti kasvattanut suosiotaan viime vuosina ja niitä on helppo käyttää ruoanlaitossa. Pellavansiemenrouhe on hyvä vaihtoehto esimerkiksi aamupuuron tai smoothien sekaan. Siemeniä voi myös lisätä leipätaikinaan tai käyttää esimerkiksi lihapullien valmistuksessa tuomaan rakennetta. Pellavansiemeniä ja pellavansiemenöljyä voi käyttää salaateissa. Pellavansiemenöljy ei kestä kuitenkaan kuumia lämpötiloja, joten paistamiseen kannattaakin valita jokin muu vaihtoehto esimerkiksi rypsiöljy. Pellavansiementen käyttö ja terveysvaikutuksetPellavansiemenet ovat tunnettuja ympäri maailmaa siitä, että sillä on lukuisia hyötyjä terveyden kannalta.

Parhaat valmisruoat kätevästi netistä
  • 18 Oct, 2021

Joskus hamassa menneisyydessä ruoka tuli valmistaa alusta alkaen itse, ja vaihtoehtoa keittiössä raatamiselle ei ollut. Onneksi maailma on mennyt vauhdilla eteenpäin, ja nykyään myös valmiina voi ostaa terveellisiä ja hyvänmakuisia ruoka-annoksia. Parhaat valmisruoat tilaat nyt kätevästi netistä, niin et joudu sietämään edes paikalliseen ruokakauppaasi asti matkustamista. Voit istahtaa sohvalle lempiohjelmasi eteen, ja makuhermoja kutkuttava annos ilmestyy ovesi taakse ilman minkäänlaista raatamista keittiössä tai muualla. Tilaaminen on ihanan helppoa ja nopeaa!

Porkkanalaatikon ohje
  • 18 Oct, 2021

Porkkanalaatikko on tuttu jouluherkku, mutta voi sitä syödä muutenkin. Seuraavaksi neuvomme sinua valmistamaan maittavan ja ruokaisan porkkanalaatikon. Seuraa ohjetta tarkasti, niin ei tule yllätyksiä. Perinteinen porkkanalaatikon ohje on yksinkertainen. Saat nopeasti ja helposti maittavan laatikon, eivätkä aineksetkaan maksa maltaita. Aineksiksi tarvitset: kilon porkkanoita, 5 desiä vettä, 1 1/2 desiä puuroriisiä, 5 desiä täysmaitoa, 2 kananmunaa, 2 ruokalusikallista siirappia, 1 1/2 teelusikallista suolaa, 1/4 teelusikallista jauhettua valkopippuria, puoli teelusikallista jauhettua muskottipähkinää ja pinnalle korppujauhoja.