Pellavansiementen käyttö ruoanlaitossa

  • 16 Nov, 2021

Pellavansiemeniä kulhoissa

Pellavansiementen käyttö on räjähdysmäisesti kasvattanut suosiotaan viime vuosina ja niitä on helppo käyttää ruoanlaitossa. Pellavansiemenrouhe on hyvä vaihtoehto esimerkiksi aamupuuron tai smoothien sekaan. Siemeniä voi myös lisätä leipätaikinaan tai käyttää esimerkiksi lihapullien valmistuksessa tuomaan rakennetta. Pellavansiemeniä ja pellavansiemenöljyä voi käyttää salaateissa. Pellavansiemenöljy ei kestä kuitenkaan kuumia lämpötiloja, joten paistamiseen kannattaakin valita jokin muu vaihtoehto esimerkiksi rypsiöljy.

Pellavansiementen käyttö ja terveysvaikutukset

Pellavansiemenet ovat tunnettuja ympäri maailmaa siitä, että sillä on lukuisia hyötyjä terveyden kannalta. Pellavansiemenet ovat loistavia laskemaan kolesterolia ja viemään verisuonien seinämistä kolesterolia pois. Siemenet laskevat jopa verensokeria. Suoliston ja verisuonten terveysvaikutusten lisäksi, pellavansiemenet auttaa hormonaalisissa ongelmissa sen sisältämän fytoestrogeenin takia, joka tasaa hormonitoimintaa luonnollisesti. Se onkin erittäin hyvä vaihtoehto esimerkiksi vaihdevuosista kärsiville.

Kuinka löytää pellavansiemeniä ja muuta halpaa ruokaa netistä? Sivultamme löydät jälleenmyyjiä, jotka myyvät esimerkiksi kauppojen hävikkituotteita tai suoraan tuottajien tarjoamia tuotteita. Siinä missä hävikkiruoan myymisestä on tullut trendi, on se helpottanut monen vähävaraisen perheen arkea. Kaikki hävikkiruoka ei suinkaan ole ohittanut “Parasta ennen” -päiväystä, vaan yksinkertaisesti tuotteella ei ole ollutkaan sellaista myyntiä, että sitä olisi kannattavaa pitää enää valikoimissa.

Pellavansiemenet apuna painon pudotuksessa

Pellavansiemenet sisältävät runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja, jolla voi ehkäistä rasvan kertymistä keskivartalolle. Siemenet ehkäisevät myös nesteen kertymistä elimistöön, joka itsessään voi myös nostaa painoa. Pellavansiemenet parantavat verenkiertoa, suoliston toimintaa ja sitä myötä aineenvaihduntaa, joka automaattisesti vaikuttaa myös painonhallintaan. Jos sinulla on jokin lääkitys, esimerkiksi verenohennus- tai diabeteslääke, keskustele lääkärisi kanssa ennen pellavansiementuotteiden käyttöä, sillä pellavansiemen voi vaikuttaa joidenkin lääkitysten tehoon.