Valmis hollandaisekastike vai itsetehty?

  • 10 Jul, 2022

Valmis hollandaisekastike vai itsetehty.

Ranskalainen hollandaisekastike (eli sauce hollandaise) on ikuinen klassikko ja yksi vanhimmista emulsiokastikkeista. Se on helppo tehdä itse, mutta vaihtoehtoina on myös valmis hollandaisekastike. Itsetehty kastike on helppo maustaa oman maun mukaiseksi. Itse tehtäessä on hyvä muistaa maltti voin sulatuksessa ja kananmunan lisäämisessä, sillä kastike voi kypsyä liian nopeasti ja tällöin jähmettyä liikaa. Valmis kastike on joko nestemäinen tai Jauhiainen. Nestemäinen vain lämmitetään kattilassa, jauhe lisätään maidon kera sulatettuun voihin.

Valmis hollandaisekastike maistuu hyvältä

Herkullinen hollandaisekastike sopii erityisesti äyriäisten, kasvisten ja eri tavalla valmistettujen kalojen kanssa, mutta on suosittu myös vaalean lihan kanssa. Kasviksista suosituin on parsa. Maun salaisuus on valmistuksessa käytetty sitruunamehu ja valkopippuri. Vaikka kastike on jo maustettu ja suoraan valmis käytettäväksi, voi siihen halutessaan lisätä oman maun mukaisia mausteita tuomaan virkistystä.

Yksi näitä kastikkeita valmistava yritys on Knorr joka on perustettu Saksassa vuonna 1838. Nykypäivänä se on Unileverin suurin kansainvälinen tuotemerkki. Heidän valikoimiinsa kuuluu valmiita kastikkeita ja liemi- sekä ateria-aineksia niin kasvis- kuin lihansyöjillekin. Tuotteet ovat herkullisia ja helpottavat arjessa tai kiireessä tai kun ruuanlaitto ei jostain syystä ole mahdollista.

Kastiketta voi tilata netistä suoraan kotiin

Valmiskastikkeet ovat hyviä myös säilyvyytensä kannalta, joten niitä voi melko huoletta ostaa kerralla vähän enemmänkin kaappiin. Monet verkkokaupat tarjoavat muun muassa kastikkeita, mausteita ja aineksia edullisemmin kuin kivijalkakaupat. Tilaamisesta on tehty helppoa ja toimituksesta nopeaa, tilaamalla voit säästää jopa yllättävän paljon rahaa.