Kuinka loihtia terveellinen proteiinipitoinen välipala

  • By Jonna
  • 28 Jan, 2022

Proteiinipitoinen välipala on terveellinen ja kylläisyyden tunnetta ylläpitävä ateria. Erityisesti liikuntaa harrastavalle on tärkeää, että proteiinia on joka aterialla, myös välipaloilla, jotta lihakset saavat rakennusaineita myös treenin jälkeen. Proteiinien lähteissä riittää vaihtoehtoja moneen makuun ja monelle ruokavaliolle. Valmiiden proteiiniravintolisien avulla saa myös loihdittua erityisen nopeasti ja helposti välipaloja esimerkiksi kiireisen työpäivän aikana. Tutustu seuraavaksi erilaisiin vaihtoehtoihin, kuinka voit tehdä terveellisen ja proteiinipitoisen välipalan.

Nainen tekemässä välipalaa.

Proteiinipitoinen välipala monilla eri tavoilla

Proteiinipitoisia välipaloja voi tehdä monia erilaisia ainesosia käyttäen. Erityisen paljon proteiinia sisältävät esimerkiksi monet rahkat ja raejuusto, kananmunat, lihaleikkele, piimä, maito, pähkinät, siemenet sekä soijatuotteet. Kaupoista löytyy myös lukuisia muitakin terveellisiä ja proteiinipitoisia raaka-aineita, joista voi kokata valmiiden ohjeiden tai mielikuvituksen avulla, mitä erilaisimpia välipaloja. Kiireisillä hyvä vaihtoehto ovat myös ravintoarvoiltaan hyvät valmiit proteiinivälipalat. Esimerkiksi proteiinijuomilla ei silti pidä korvata monipuolista ruokavaliota.

Muista myös, että välipalalla tulisi syödä muutakin kuin proteiinia, jotta saat kaikki tarvittavat ravintoaineet. Proteiinin lisäksi välipalaan kannattaa sisällyttää kasviksia, hiilihydraatteja ja rasvaa. Näistä raaka-aineista voisi koota esimerkiksi välipalan, joka sisältää terveellisen rahkan marjojen kera sekä terveellistä leipää rasvan kanssa. Eri raaka-aineita kannattaa vaihdella eri päivinä, jolloin et kyllästy terveelliseen välipalaan.

Proteiinipitoisia välipaloja nopeasti ja helposti

Proteiinipitoinen välipala syntyy erityisen nopeasti esimerkiksi valmiin proteiinijuomajauheen avulla. Sen voi sekoittaa kätevästi blenderissä kasvisten tai marjojen kanssa. Verkkokaupastamme voi ostaa myös valmiita ateriankorvikkeita, jotka ovat sopiva vaihtoehto kiireisiin päiviin tai laihduttajille. Niiden avulla voi korvata kokonaisen aterian. Energiapatukat ovat myös erityisen nopea ja helppo vaihtoehto kiireisiin hetkiin. Valitse kuitenkin aina ravintoarvoiltaan laadukkain ja itsellesi sopivin vaihtoehto.

Nopea proteiinipitoinen välipala on myös esimerkiksi pähkinät ja banaani. Täyttävässä banaanissa on vitamiineja ja kuitua. Pähkinöissä taas on hyvää, sydänystävällistä rasvaa, kuitua ja proteiinia. Banaanin ja pähkinöiden yhdistelmä pitää kylläisenä pitkään. Nopea vaihtoehto on myös marja-siemen välipalapatukka sekä täysjyväleipää proteiinilisällä, kuten juustolla.

Helpot tee-se-itse -proteiinivälipalat

Proteiinivälipalat onnistuvat myös leipomalla. Proteiiniletut ovat sekä herkullisia että terveellisiä. Ne valmistuvat helposti esimerkiksi banaanista, kananmunista ja proteiinijauheesta. Paista letut terveellisellä öljyllä ja laita lisukkeeksi marjoja. Lettuja kannattaa tehdä kokonainen pellillinen tai pannullinen, jolloin niitä riittää useammalle päivälle. Tällöin aikaa jää myös muihin aktiviteetteihin. Niitä voivat olla vaikka hemmotteluhoito itsellesi, käynti rentouttavalla lenkillä tai tutustuminen siihen, millaisia ovat pikakasinot Suomessa.

Proteiinivälipalat onnistuvat myös leipomalla. Leivo kotona mysli- ja proteiinipatukat tehosekoittimen avulla. Ne ovat lisäaineettomia ja lisäksi herkullisia. Erilaisia raaka-aineita yhdistelemällä voi myös luoda erilaisia patukkavaihtoehtoja, joiden maut sekä ravintosisältö vaihtelevat. Proteiinipatukoita voi tehdä vaikka moneksi viikoksikin kerrallaan, sillä ne voi pakastaa.

Proteiinipitoinen välipala voi olla herkullinen

Proteiinipitoinen välipala voi olla sekä terveellinen että herkullinen. Monet terveellisetkin raaka-aineet voivat olla herkullisia. Kokeile lisätä välipalaan esimerkiksi suklaan makuista proteiinijauhetta, maapähkinävoita, kanelia, raakakaakaota tai vaikkapa kookosta. Kannattaa silti muistaa, että sokerillakaan herkuttelu silloin tällöin ei haittaa, jos ruokavalio on suurimmaksi osaksi terveellinen. Voitkin tilata sekä proteiinituotteet että karkit netistä saman sivuston kautta.

Eri tuotemerkeissä ja tuotteissa on myös eroja sekä sisällön että maun suhteen. Tilaa kaupastamme esimerkiksi monia erilaisia proteiinituotteita yksittäispakkauksina. Näin löydät helpoiten sen herkullisimman vaihtoehdon ja voit tilata tuotteen usein myöhemmin edullisena monipakkauksena.

Proteiinipitoinen välipala on siis helppo tehdä ja tarjoaa monia vaihtoehtoja. Muista myös se, että voit aina tehdä välipaloja etukäteen vaikkapa jääkaappiin tai pakastimeen, josta voit napata valmiin välipalan kiireisen päivän keskellä. Muista myös sekin, että voit käyttää rohkeasti mielikuvitustasi luodaksesi uusia terveellisiä välipalareseptejä. Kokeile vaikkapa kakkuja tai puuroja, jotka valmistat terveellisistä ainesosista.