Pähkinäpatukka on mainio välipala

  • 15 Aug, 2022

Pähkinäpatukka on hyvä proteiininlähde.

Pähkinät ovat luonnollinen energian, hyvien rasvojen ja proteiinin lähde. Niissä on myös joitakin vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita. Eri pähkinälajeilla koostumukset ja hyödyllisten aineiden pitoisuudet hieman vaihtelevat, mutta yhteistä niille on se, että ne ovat kaikki huipputerveellisiä. Pähkinäpatukka sisältää pähkinöiden lisäksi yleensä kuivattua hedelmää tai muuta hiilihydraattipitoista, joka täydentää makroravinteiden tasapainon. Se on siten loistava pieni ateria välipalaksi, retkievääksi tai urheiluun.

Ota pähkinäpatukka mukaan reppuun tai laukkuun

Tämän tiiviissä muodossa olevan ravinnon ehdoton etu on se, että sen voi ottaa mukaan minne vain. Pieni patukka mahtuu aina mukaan. Se ei vaadi kylmäsäilytystä eikä muutakaan erityistä, patukan pakkaus on riittävä suoja pitämään sen herkullisena. Voit ottaa sen evääksi töihin, harrastuksiin ja retkille. Voit pitää sitä aina mukana siltä varalta, ettet ehdi syömään ruokaa ajoissa tai nälkä iskee odottamattomassa paikassa yllättävään aikaan.

Pähkinäpatukka on oiva energiapatukka. Pähkinät tuottavat kylläisyydentunteen ja antavat pitkäkestoisesti energiaa esimerkiksi kestävyyttä vaativan urheilusuorituksen yhteydessä. Koska energia on patukassa tiiviissä muodossa, vatsa ei täyty liikaa, mikä saattaisi häiritä suoritusta. Retkellä tai vaelluksella patukkamuotoinen energia sopii hyvin reppuun tuomatta liikaa lisäpainoa suhteessa energiasisältöön. Retkeilijälle on hyötyä siitä, että paljon energiaa mahtuu pieneen tilaan.

Lupa herkutella

Kerroin paljon pähkinäpatukoiden hyödyllisyydestä, terveellisyydestä ja kätevyydestä. Unohdin kertoa tärkeimmän asian: nimittäin pähkinäpatukat ovat todella herkullisia! Voit pitää niitä herkkutäydennyksenä kolmen päivän kotivarassasi. Ne ovat siellä myös siltä varalta, että hirveä herkkuhimo iskee jonain sateisena iltana, kun haluat vain katsella telkkaria ja nautiskella jotain hyvää.